Dokuz kadın sanatçımız Batum Baskı Festivali’nde

Batum'da düzenlenen "Baskı Festivali"ne Türkiye'den de 9 kadın sanatçı katıldı.
Dokuz kadın sanatçımız Batum Baskı Festivali’nde
“Yaşam ve Yer” konsepti ile 17 Ağustos – 7 Eylül 2016 tarihleri arasında Batum Çağdaş Sanatlar Müzesi, Batum Çağdaş Sanat Merkezi, TBC Bank Galerisi ve çeşitli yerlerde gerçekleşecek olan festivale Almanya, Amerika, Ermenistan, Gürcistan, İngiltere veTürkiye’den sanatçılar son 2 yıl içinde ürettikleri eserlerle katılıyorlar.
EYLÜL'ÜN İLK HAFTASINA KADAR GÖRÜLEBİLECEK
17 Ağustos - 7 Eylül 2016 tarihleri arasında I. Batum Baskı Festivali kapsamında Batum Çağdaş Sanat Müzesi’nde gerçekleşecek olan “Yaşam ve Yer” isimli sergide Türkiye’yi dokuz kadın sanatçımız farklı tekniklerle gerçekleştirdikleri baskı resimleri ile temsil edecekler.
Dokuz kadın sanatçımız Batum Baskı Festivali’nde
Proje direktörlüğü Nana Kirmelashvili’ye, baş küratörlüğü Nana Zaalishvili’ye, ve Türkiye küratörlüğü Denizhan Özer’e ait olan festivalde Aslıhan Kaplan, Beyza Boynudelik, Desen Halıçınarlı, Gülistan Karagüzel, Mediha Sevinç, Nesli Türk, Oben Yılmaz, Sibel Kırık ve Zeynep Bingöl Çiftçi insana dair izlerin takipçisi oluyor.
TÜRKİYE'DEN 9 KADIN SANATÇIMIZ DA YER ALACAK
Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan ve Art Caucasus Association tarafından organize edilen 1. Batum Baskı Festivali’nde yer alacak olan 9 kadın sanatçımız kendi bakış açıları ve algılarıyla içinde bulunduğumuz zaman diliminde yaşamla olan ilişkimizi insanı merkeze alarak irdelerken bir yandan da hayatın değişkenliğini bizlere göstermektedirler.
Dokuz kadın sanatçımız Batum Baskı Festivali’nde
Sanatın düşünsel ve kurgusal gücü ile hayatımıza dokunan eserler Batum’da sergilendikten sonra Eylül ve Ekim aylarında Kutaisi ve Tiflis’de sanat severlerin beğenisine sunulacaktır.
Sergi, atölye çalışmaları ve galeri konuşmaları ile baskı resme odaklanmayı teşvik eden proje,  Gürcistan Kültür Bakanlığı, British Council, Rooms Hotel, CASB, FM 102.4, Tataneli Art Project, Fabrika, Financial, Goethe İnstitute, Koridoor Contemporary Art Programs tarafından desteklenmektedir.

www.hurriyet.com.tr