Türkçe
tr
English
en
Diğer Siteler
Antalya Kadın Müzesi
Toggle navigation
GENEL BİLGİ
ATAV
DANIŞMA KURULU
HİKAYEMİZ
SANAL SERGİLER
KADIN MÜZESİ SERGİLERİ
ÜYELERİMİZİN SERGİLERİ
SANAL MAĞAZA
ETKİNLİKLER
SERGİLER
YÖRÜK GELİNİ DEFİLESİ
EĞİTİM
SANAT-KÜLTÜR
SÖYLEŞİLER
KÜTÜPHANE
MAKALELER
KİTAPLAR
OKUMA LİSTESİ
PAYLAŞIM
ANILARINIZI BİZİMLE PAYLAŞIN
BİLGİLERİNİZİ VE HİKAYELERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
ÖNERİLERİNİZ-KATKILARINIZ
LİNKLER
DÜNYA KADIN MÜZELERİ
İLGİLİ KURUMLAR
BASINDA BİZ
İLETİŞİM
İlkadım´da Kadın Hakları Paneli
İlkadım Belediyesi, İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliği ile Dünya Kadın Hakları Günü ile ilgili panel düzenledi.
Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi'nde düzenlenen panelde Medeni Kanun ve İslam hukukunun kadın ve aileye bakış açısı ele alındı. Moderatörlüğünü İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikolog Halise Mutlu'nun yaptığı panelde, Avukat Hamdiye Katipoğlu ve Vaize Havva Arslan, İslam ve Medeni Kanun'un kadın ve aileye bakışını anlattı.
Yüksel: "İslam'da kadına verilen değer yüksek"
Panel öncesi konuşma yapan İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Musa Yüksel, İslam'ın kadına en çok değer veren bir din olduğunu ancak toplumda yanlış bir algının olduğunu ifade etti. Kadına değer veren İslam'ın yanlış anlatılmasının önüne geçmek için bu konuyu gündemde tutulması ve doğru anlatılması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, İslam'ın kadına bakış açısının doğru anlatılmasının bu tür panel ve konferanslarla İslam'ın kadına ve aileye bakış açısının anlatılmasının önemli bir organizasyon ve çalışma olduğunu kaydetti.
Mutlu, İlk ve Ortaçağ kadınını anlattı
İlk ve Ortaçağ Avrupa'sında kadına değer verilmediğini ifade eden İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Psikolog Halise Mutlu, Roma'da o dönemde dul kadınların evlenmesinin toplumda suç olarak kabul edildiğini, Bizans döneminde ise kadının eşini seçme hakkının olmadığını, kocasının kölesi olarak bakıldığını, Yahudilikte ise kadının insan olduğunun bile tartışıldığını dile getirdi.
Medeni Kanun'da kadın hakları
Medeni Kanun'un kadın hakları konusunda kadın ve erkeğin haklarını eşit şekilde paylaştırdığını anlatan Avukat Hamdiye Katioplu, "Türk Medeni Kanunu son 50 yıldır süren çabalar sonucunda değişti. Eski kanunda kadının aile içindeki hak ve görevlerini kocasına göre tanımlayan ve kadını aile içinde yasal olarak kocaya tabii konumda tutan bir anlayış vardı. Aileye ve kadının ailedeki rolüne yeni bir yaklaşım getiren yeni Medeni Kanun, aileyi kadın ile erkek arasında eşitlik temeline dayalı bir ortaklık olarak tanımladı" şeklinde konuştu.
facebook
twitter
email
linkedin
vk.com
google+
×