Karagüle Kadın Eli

 Dünyada sadece Şanlıurfa'da yetişen ancak ekolojik değişiklikler nedeniyle üretimi durma noktasına gelen karagül, Halfetili kadınların elinde hayat bulacak. 

Birecik Barajı'nın su altında bıraktığı Halfeti İlçesi'nde ekolojik dengesinin değişmesiyle karagülün üretimi neredeyse durma noktasına geldi. Turistlerin uğrak yeri arasında bulunan ilçede, kaymakamlık ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından “Sakin Şehirde Karagüller Açıyor” projesi hayata geçirildi. Halk Eğitim Merkezi'nde teorik eğitim alan kadınlar daha sonra karagül ekimi yapılan serada uygulamalı olarak güllerin bakımında görev alıyor. 

İSTİHDAM SAĞLAYACAK
Halfeti Kaymakamı Mutlu Köksal, “Hem karagülün üretimini artırmak, onları doğaya kazandırmak hem de yörede yaşayan kadınlarımıza istihdam alanı oluşturmak amacıyla bu projeyi başlattık” dedi. Kadınların eğitimlerini tamamladıktan sonra öğrendiklerini kendi bahçelerinde uygulama şansı bulacağını belirten Köksal, böylelikle hem bitkinin neslinin devam edeceğini hem de kadınların üretimden para kazanacağını dile getirdi. Kursiyerlerden Seda Çetintaş eğitimlerini tamamladıktan sonra yetiştirdikleri karagülleri yerli ve yabancı turistlere satarak gelir elde edecileceklerini söyledi.  

DOĞAYLA YENİDEN BULUŞACAK
 İlk etapta 300 metrekare alanda 500 karagül yetiştirilmeye başlanan proje kapsamında kadınlara karagül bitkisi, önemi, yetiştirilmesi ve üretilmesi hakkında eğitimler verilerek, bitkinin neslinin devamının sağlanacak. 
Karagüle Kadın Eli