Tütüncü "Yörük Gelini" Sergisini Ziyaret Etti

Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) bünyesinde oluşturulan Antalya Kadın Müzesi tarafından açılan ‘Yörük Gelini’ sergisini ziyaret etti.

Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde açılan serginin ziyaretinde Tütüncü’ye, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik eşlik etti. Nevzat Çevik, sergideki Yörük hayatını ve düğünü özetleyen fotoğraflar, yörüklerin gündelik yaşamında kullandığı etnografik objeler, yörük dokumaları ve Döşemealtı halıları hakkında Tütüncü’ye bilgi verdi.

Başkan Hakan Tütüncü, sergiyi hazırlamalarından dolayı ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Antalya Kadın Müzesi Küratörü Prof. Dr. Nevzat Çevik’e ve sergide emeği olanlara teşekkür etti. Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak Yörük kültürünün yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına özel bir önem verdiklerini söyledi.

Tütüncü